27 Şubat 2013 Çarşamba

Zeytinyağlı Bezelye






Mütevazı Lezzetler video tariflerine hoş geldiniz 
bu bölümümüzde hafif lezzetli bir sebze yemeği yapacağız 
"Zeytinyağlı Bezelye" 
ama önce malzemeleri öğrenelim 
1 kilo taze bezelye 
1 adet kuru soğan 
1 diş sarımsak 
1 adet iri domates 
2 adet orta boy havuç 
1 tatlı kaşığı toz şeker 
1 tatlı kaşığı tuz 
ve 1,5 çay bardağı zeytinyağı 
üzeri için bir kaç dal dereotu 
gördüğünüz gibi malzemelerimiz oldukça az 
ve bulunabilir nitelikte, artık yapımına geçebiliriz 
soğanı doğrayarak başlıyoruz 
soğandan sonra, sarımsağı da doğrayalım 
sarımsağı da soğanın yanına bırakabiliriz 
2 adet orta boy havucumuz var güzelce yıkadık, kabuğunu soymadık 
bu şekilde doğruyoruz 
tenceremize 1,5 çay bardağı zeytinyağımızı bırakıyoruz 
biraz ısınmasını bekliyoruz 
ve az önce kıydığımız soğan ve sarımsağı ekliyoruz 
şeffaflaşana kadar kavuruyoruz 
soğanlar istediğimiz kıvama geldi 
şimdi doğradığımız havucu ekliyoruz 
ve üzerine tuzumuzu da katıyoruz 
biliyorsunuz havuç sert bir malzeme olduğu için 
pişmesi biraz zaman alır 
bu yüzden biz kapak kapatıyoruz 
yumuşayana kadar pişiriyoruz 
havuçlar yumuşayamaya başladı, rengi değişmiş 
rendelediğimiz domatesi ve 1 tatlı kaşığı toz şekeri ilave ediyoruz 
domates salçamsı bir ifade kazanana kadar pişiriyoruz 
domates pişti, şimdi ayıkladığımız 1 kilo bezelyeyi ilave ediyoruz
şöyle bir karıştıralım 
ihtiyacına göre yarım su bardağı ya da bir su bardağı... 
sıcak su ekleyebiliriz 
önce bir yarım su bardağı ekleyelim... 
sonra duruma göre kalanını ekleriz 
orta ateşte 35-40 dakika pişiriyoruz 
evet yemeğimiz pişti şimdi ateşi kapatabiliriz 
artık servise sunuyoruz 
şöyle bir karıştıralım 
üzerine biraz dereotu serpelim 
Mütevazı Lezzetler'de bu bölümde kolay bir sebze yemeği hazırladık 
bezelyeyi ayıklaması biraz zor olabilir ama... 
isterseniz donmuş bezelye de kullanabilirsiniz 
ama gerçekten lezzetli bir tat elde edeceksiniz 
denerseniz bana hak vereceğinize inanıyorum 
şimdiden Afiyet Olsun! 


0 yorum:

Yorum Gönder