27 Şubat 2013 Çarşamba

Limonlu Kek

Limonlu Kek Malzemeler 240 gram un 5 yumurta 300 gram şeker 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 3 limon 140 gram krema(yağ oranı yüksek) 80 gram tereyağ(erimiş) Bir tutam tuz Limonların sadece sarı taraflarını rendeleyin, sularını sıkın. Yumurta, şeker, limon kabukları ve suyu bir kaba alın karıştırın,içine krema ve eritilmiş tereyağını da ekleyip bütün malzemeler karışana kadar çırpın. Ayrı bir kapta un, tuz ve kabartma tozunu karıştırın,sıvı karışımı kuru karışımın üstüne dökün ve çırpma teliyle homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Daha önceden 180 dereceye getirdiğiniz fırında kabarıp açık kahverengi bir renk alana kadar ortalama 50 dakika pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder