27 Şubat 2013 Çarşamba

Akdeniz Fasulyesi






merhabalar, Mütevazı Lezzetler video tarifleri bölümünden... 
kucak dolusu sevgiler 
bu bölümümüzde lezzeti çok farklı olmayan... 
fakat doğrama ve pişirme usulü farklı... 
güzel bir zeytinyağlı fasulye tarifi paylaşacağız 
"Akdeniz Fasulyesi" 
ama her zaman olduğu gibi önce malzemeler 
750 gr taze fasulye 
3 adet kuru soğan 
3 adet domates 
3 adet biber 
3 diş sarımsak 
1 çorba kaşığı sirke 
1 tatlı kaşığı tozşeker 
1 tatlı kaşığı tuz 
1,5 çay bardağı zeytinyağı 
ve 1 su bardağı su 
malzemelerimizi sıraladık 
şimdi malzemelerimizi doğrayarak işlemlerimize başlayalım 
öncelikle fasulyemizin kenar kılçığını alıyoruz 
şimdi burada doğramak önemli 
verev ve küçük şekilde doğruyoruz 
bu şekilde bütün fasulyelerimizi hazırlıyoruz 
fasulyelerden sonra, sıra soğanlara geldi 
soğanları da ince doğruyoruz 
şimdi sarımsakları kıyıyoruz 
sarımsakla, soğanı karıştırıyoruz 
soğanla sarımsak karışacak, domatesle de biber 
önce biberleri doğrayalım, tohumlarını çıkardık 
soyduğumuz domatesleri de ince doğruyoruz 
biberle domatesimizi de şöyle bir alt-üst edelim 
çünkü beraber kullanacağız 
şimdi tenceremizin dibine biraz zeytinyağı döküyoruz 
soğan ve sarımsağın yarısını dibine yerleştiriyoruz 
fasulyenin de yarısını yerleştiriyoruz 
biber ve domatesin tümü ortada kalacak şekilde bırakıyoruz 
aynı şekilde kalan fasulyeyi... 
son olarak da kalan soğan ve sarımsağı bırakıyoruz 
şöyle bir düzeltiyoruz 
tuzu... 
ve zeytinyağlı yemeklerin vazgeçilmezi tozşekeri... 
fasulyenin daha yeşil olması için üzüm sirkesini... 
ve zeytinyağını katıyoruz 
şimdi artık, pişirmek üzere ocağın yanına gidebiliriz 
tencereyi ateşe yerleştiriyoruz, kapağını kapatıyoruz 
10 dakika tasarlanması için bekliyoruz 
süremiz doldu, alarmımızı kapatalım 
şimdi 1 su bardağı suyu ilave edelim 
ateşimizi kısalım ve 30-35 dakika kadar pişmesi için bekleyelim 
yarım saat sonra 
Akdeniz fasulyesi pişti, alarmı kapatalım 
şöyle kenardan bakalım, şimdi ateşi de kapatalım 
buharı çökene kadar 15-20 dakika dinlendirelim 
Akdeniz fasulyesi pişti, tencerede biraz dinlendi 
şimdi, hatırlarsanız hiç karıştırmadık 
malzeme birbirine girecek kadar alt-üst ederek karıştırıyoruz 
bir servis tabağına bırakıyoruz 
ılık ya da soğuk olarak servis yapabiliriz 
bana göre, bir gün buzdolabında bekleyince çok daha güzel oluyor 
Mütevazı Lezzetler mutfağında bu bölümde... 
yapımı hiç de zor olmayan... 
lezzetli bir zeytinyağlı fasulye tarifi paylaştık 
"Akdeniz Fasulyesi" 
en kısa sürede deneyin ve bizleri hatırlayın 
hoşçakalın...

0 yorum:

Yorum Gönder