27 Şubat 2013 Çarşamba

Şehriyeli Bulgur Pilavı





merhabalar, Mütevazı Lezzetler video tarifleri bölümünden... 
kucak dolusu sevgiler 
bu bölümümüzde yapımı oldukça kolay bir pilav tarifi paylaşacağız 
"Şehriyeli Bulgur Pilavı" 
ama her zaman olduğu gibi önce malzeme listesi 
2 kase pilavlık bulgur 
1 kase tel şehriye 
1 adet kuru soğan 
2 çorba kaşığı tereyağı 
3 çorba kaşığı zeytinyağı 
1 çorba kaşığı domates salçası 
1 tatlı kaşığı tuz 
ve 5 kase et suyu 
malzemelerimizi öğrendikten sonra şehriyeyi kavurarak işlemlere başlayalım 
tencereyi ateşe yerleştirdik, yağları ekliyoruz 
tamamen eriyip karışmasını bekliyoruz 
şehriyeyi atacağız 
şimdi artık tel şehriyeyi ilave edeceğiz 
biraz da tuzu koyalım 
şehriye pembeleşecek biz de bu arada soğanı doğrayacağız 
şimdi soğanımızı kıyalım 
her zaman olduğu gibi ince kıymaya çalışıyoruz 
bunun için de bıçağımızın keskin olması önemli 
şehriyeler kavruldu 
şimdi incecik kıydığımız soğanları ilave ediyoruz 
ve soğanlar yumuşayana kadar kavurmaya devam ediyoruz 
soğan da kavruldu, artık salçamızı ilave edelim 
salçanın kokusu gidene kadar da 2-3 dakika kavuralım 
salçadan sonra da yıkadığımız pilavlık bulguru katıyoruz 
ve 5 dakika daha kavuruyoruz 
artık son olarak et suyumuzu ekliyoruz 
şöyle karıştırıyoruz 
ve tencerenin kapağını kapatıyoruz 
kaynama noktasına geldikten sonra, kısık ateşte 8 dakika pişiriyoruz 
şehriyeli bulgur pilavı pişti 
ateşi kapatıyozruz 15-20 dakika dinlendireceğiz 
sonra karıştırarak servise sunabiliriz 
şehriyeli bulgur pilavı dinlendi 
şöyle alttan üste doğru bir güzel karıştıralım 
farkettiyseniz pirinç pilavında olduğu gibi kağıt ya da bez koymadık 
şimdi bir tabağa koyalım 
şöyle dereoto koyalaım, afiyetle yiyebiliriz 
Mütevazı Lezzetler mutfağında bu bölümümüzde... 
yapımı oldukça kolay bir pilav tarifi paylaştık 
"Şehriyeli Bulgur Pilavı" 
en kısa sürede deneyin diyorum, hoşçakalın...

0 yorum:

Yorum Gönder