27 Şubat 2013 Çarşamba

Tahinli Kabak Tatlısı

Tahinli Kabak Tatlısı Şimdi kabak zamanı! Enfes bir tahinli kabak tatlısı yapıyoruz. Ancak öncesinde size bir püf noktamız var. 1 gece önceden şekere yatırdığınız kabakları kendi suyunda pişirin. Bu lezzetine lezzet katacaktır. Malzemeler 1 kg bal kabağı 2 su bardağı toz şeker 1/2 kahve fincanı su 100 gr ceviz içi(elle ufalanmış) 1/4 limonun suyu Tahin Yapılışı Bal kabağını soyun ve 2-3 cm kalınlığında parçalar halinde kesin. Geniş bir tencereye dizin, üzerine toz şekeri serpip limon suyunu ekleyin. Suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Ağır ateşte bal kabakları istediğiniz yumuşaklığa gelene kadar arada çevirerek pişirin. Ateşten alıp, soğumaya bırakın. Üstüne tahin gezdirip ufalanmış cevizle servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder