27 Şubat 2013 Çarşamba

Yumurtasız Mozaik Pasta

Malzemeler 700 gram pötibör bisküvi 150 gram tereyağı 3 yemek kaşığı kakao 150 gram toz şeker 1.5 su bardağı süt 240 gram bitter çikolata 180 ml krema Yapılışı: Bisküvileri iri parçalar halinde parçalayın Sütün yarısı,tereyağı,şeker,kakaoyu ufak bir tencereye alın,şeker ve tereyağı eriyinceye kadar karıştırın,ateşten alın ve gerikalan sütü üzerine dökün. Sütlü karışım ılık hale gelince parçalamış olduğunuz bisküvilerin üzerine dökün ve çok bastırmadan karıştırın.(püre gibi olmayacak biraz diri kalacak,çok sulu olursa daha fazla bisküvi ekleyin) Pasta için çember yerine kalıp kullanmıyorsanız,pastanın kalıptan kolay çıkması için kalıbın içini streç filmle kaplayın ve hazırlamış olduğunuz karışımı kalıba dökün ve hafifçe bastırın,üstünü streç ile kaplayıp en az iki saat dolapta dinlendirin Üstüne kaplamak için: Kremayı ocakta ısıtın. Çikolataları rendeleyin yada bıçakla ufak parçalar haline getirin. Çikolataları bir kaba alın ve üzerine ısıttığınız çikolataları dökün ve eriyene kadar karıştırın. Çikolata krema karışımınız biraz ılınınca mozaik pastanın üstüne dökerek pastanın sos ile kaplanmasını sağlayın ve servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder