27 Şubat 2013 Çarşamba

Tavuk Göğüsü

Tavuk Göğüsü Tavuk göğüsü yaparken ilk dikkat etmeniz gerekenlerden biri tavuğun tazeliği. Bekletmeden haşladığınız tavuğu aynı hızla soğuk bir kabın içine atın. Sıcak ve soğuk etkisi ile birlikte lifler daha çabuk ayrılacaktır. Şimdi gelelim bu enfes tatlıya… Malzemeler 1lt tam yağlı süt 1 + 1/2 su bardağı toz şeker 250 gr tavuk göğüsü 3 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı mısır nişastası 2 çorba kaşığı pirinç unu 1 bardak su Tarçın Yarım çay kaşığı tuz Yapılışı Tavuk göğüsünü bol suda haşlayın ve soğuk suya alın. Tavuk göğüsü soğuk suyun içinde tel tel olacak şekilde iyice didikleyin ve soğuk suda bırakın. Elinizle didiklemeye devam edin ve suyunu 1-2 defa değiştirin. Pirinç unu, un ve mısır nişastasını bir kapta karıştırın ve 1 bardak soğuk su ilave edip çırpın. Geniş bir tencereye sütü, şekeri, tuzu koyun ve karıştırarak kaynatın. Pirinç unlu karışımı karıştırarak süte karıştırın ve kaynama noktasına getirip karışımın kıvamının koyulaşmasını sağlayın. Didiklediğiniz tavuk göğüslerini bir kaba alın ve üstüne 1 kepçe sıcak muhallebiden dökün ve tahta kaşıkla tavuk göğüslerini biraz ezin. Tavuk göğüslerini muhallebiye ekleyip iyice karıştırın, kaynatın ve soğuması için bir kaba alın. İstediğiniz büyüklükte kesip tarçınla servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder